Menu produktów
- Superfood
- Kakao, karob
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokosowe
- Nasiona i ziarna
- Glony, algi, wodorosty
- Ryże
- Herbaty chevron_right
- Świeże owoce i warzywa
- Przyprawy i zioła chevron_right
- Owoce suszone
- Napoje chevron_right
- Zdrowie chevron_right
- Oleje i oliwy
- Kasze i kaszki
- Uroda i zdrowie
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Kontakt
-
chevron_right
Zdrowa żywność i delikatesy
- chevron_right Dania gotowe
- chevron_right Kasze i kaszki
- chevron_right Przyprawy i zioła
- Kremy i pasty
- chevron_right Sosy
- Owoce suszone
- chevron_right Oleje, oliwy
-
chevron_right
Napoje
- syropy owocowe i inne
- soki owocowe
- soki inne z brzozy, imbiru i inne
- soki warzywne oraz warzywno-owocowe
- orkiszowe, ryżowe, sojowe, orzechowe itp.
- kokosowe
- nektary i inne napoje
- probiotyczne
- zakwasy
- wody mineralne i lecznicze
- inne napoje
- wody mineralne, źródlane i smakowe
- soki owocowe, soki owocowe z dodatkami
- soki warzywne, warzywne z dodatkami i inne
- roślinne alternatywy mleka i śmietany
- chevron_right Mąki i skrobie
- Ryże
- Nasiona i ziarna
- chevron_right Grzyby
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- chevron_right Pasty - wege nie chłodnia
- chevron_right Strączkowe
- chevron_right Śniadaniowe
- chevron_right Przetworzone warzywa i owoce
- chevron_right Środki żelujące i słodzące
- chevron_right Słodycze i przekąski
- chevron_right Pieczywo
- chevron_right Ryby, owoce morza
- chevron_right Makarony i kuskus
- chevron_right Nabiał
- chevron_right Octy
- chevron_right Mięso i wędliny
- chevron_right Eko warzywniak
-
chevron_right
Napoje
- syropy owocowe i inne
- soki owocowe
- soki inne z brzozy, imbiru i inne
- soki warzywne oraz warzywno-owocowe
- orkiszowe, ryżowe, sojowe, orzechowe itp.
- kokosowe
- nektary i inne napoje
- probiotyczne
- zakwasy
- wody mineralne i lecznicze
- inne napoje
- wody mineralne, źródlane i smakowe
- soki owocowe, soki owocowe z dodatkami
- soki warzywne, warzywne z dodatkami i inne
- roślinne alternatywy mleka i śmietany
- chevron_right Herbaty, kawy i kakao
- chevron_right Miody i produkty pszczelarskie
- chevron_right Do wypieków
- chevron_right Słodycze i przekąski
- chevron_right Przyprawy i zioła
- chevron_right Suplementy diety
-
chevron_right
Drogeria Bio
- chevron_right Higiena
-
chevron_right
Kosmetyki
- krem balsam maść masło do ciała
- pomadki, balsamy do ust
- twarz - kremy, maski, serum
- scruby, peelingi
- twarz - oczyszczanie
- dezodoranty
- oleje kosmetyczne, olejki
- farby do włosów, henna
- lakiery do paznokci
- akcesoria kosmetyczne
- przeciwsłoneczne
- kremy, balsamy, masło do ciała
- twarz - oczyszczanie i demakijaż
- chevron_right Środki czystości
- chevron_right Dzieci i niemowlęta
- chevron_right Zwierzęta domowe
- chevron_right Gospodarstwo domowe
-
chevron_right
Superfood
ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS
9,22 zł
Brutto
Darmowa wysyłka od 249zł
Bezpieczna przesyłka
Opis
SKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989,5 kJ/ 237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 17,3 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 31,5 g;
Białko: 22,6 g;
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989,5 kJ/ 237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 17,3 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 31,5 g;
Białko: 22,6 g;
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach)
- 180
- Kraj pochodzenia
- Hiszpania
- WEGAŃSKI
- TAK
- WEGETARIAŃSKI
- TAK
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)